Menü

Kesilen tavukların içleri temizlenmeden sıcak suya sokulmaları câiz midir?

Aşevi İnşaatı Yardımı - Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı
Aşevi İnşaatı Yardımı - Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı
Aşevi İnşaatı Yardımı - Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı
679 görüntülemeYeme, İçme ve Giyinme

Kesilen tavukların içleri temizlenmeden sıcak suya sokulmaları câiz midir?

Usûlüne göre; besmeleyle ve el kesimi ile yemek borusu, nefes borusu ve şah damarları kesilmiş olması şartıyla, tavukların kanı süzüldükten ve üzerlerine bulaşabilen diğer pislikler iyice temizlendikten sonra, kaynama derecesine ulaşmayan sıcak suda bir süre bekletilip müteakiben tüylerinin yolunmasında dinî açıdan bir sakınca bulunmamaktadır.

Ancak bağırsakları çıkarılmadan kaynar suya atılmış olan tavuk ve emsali hayvanların içindeki pislikler ete sirayet ederse, temiz olmaktan çıkar.

Günümüzdeki kesim fabrikalarında uygulandığı gibi, banttan geçen kesilmiş hayvanlara temiz sıcak su püskürtülerek sulu yolum yapılması durumunda ise, söz konusu sakınca ortadan kalkar ve bu durumda bu tavukların yenilmesinde de herhangi bir sakınca olmaz.

İsmail Hakkı Yelkenci tarafından yayınlandı 16/08/2024

URL Kopyala
0
Cevap yaz..