Menü

Turşuya nohut koymak alkol etkisi yapıyormuş doğru mudur?

Aşevi İnşaatı Yardımı - Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı
Aşevi İnşaatı Yardımı - Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı
Aşevi İnşaatı Yardımı - Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı
1.13K görüntülemeYeme, İçme ve Giyinme

Turşuya nohut koymak alkol etkisi yapıyormuş doğru mudur?

Turşu aslında bakarsanız bir ekşi gıdadır ve birçok kişinin nohut koymasının asıl sebebi daha çabuk ekşimesi içindir. Yani malzemeler içerisinde olmazsa olmaz bir malzeme değildir. Sadece ekşiyi çok seviyorsanız birkaç adet nohut içerisine atarak bu şekilde daha çabuk ekşimesini sağlayabilirsiniz. Ekşi bir gıda olarak tüketilen turşu vücut için son derece faydalıdır. Yaz aylarında yapılan turşular fermente olması için bir süre bekletilir. Bu fermente işleminin daha çabuk olması içinde turşularınızın içerisine nohut atılabilir. Hem çabuk ekşimesine neden olurken hem de daha ekşi bir lezzete sahip turşular elde edebilirsiniz.

Dinimizde sarhoşluk verecek derecede mayalanmış içeceklerin tüketilmesi haramdır. Zira Peygamber Efendimiz (s.a.s) bu konuda şöyle buyurmaktadır: “Sarhoşluk veren her şey haramdır. Çoğu sarhoş eden şeyin azı da haramdır.”[1] Buna göre; içinde nohut bulanan turşuda sarhoş edecek düzeyde alkol bulunması söz konusu olmadığı takdirde tüketilmesi caiz olup herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

 


Kaynakça:

[1] İbn Mâce, Eşribe, 10

İsmail Hakkı Yelkenci tarafından yayınlandı 16/08/2024

URL Kopyala
0
Cevap yaz..